EMG - Erich Meyer-Gillessen - Marken-Produkte & Systemlösungen für den Rohbau
TerraWeb®-strong    berijdbaar gazon-bewapeningsnet.

Stabilisatie van gazonoppervlaktes onderhevig aan slijtage en aan spoorvorming.
Voor personenwagens en veelvuldig gebruik door voetgangers.
  

 • Bescherming van de gazon-oppervlakte tegen slijtage en spoorvorming.
 • Maximale bodemstabilisatie, zonder de oppervlakte af te dichten.  
 • Natuurlijke waterafvoer van hat gazon.
 • Geschikt voor duurzame of tijdelijke toepassingen.
 • Is de ondergrond gelijkmatig verhard en geëgaliseerd, dan zijn verdere grondwerken niet noodzakelijk.
 • Snel en gemakkelijk te plaatsen.
 • Het gras groeit door de mazen door en verleent aan de gazonoppervlakte zijn natuurlijk uitzicht.

 
  Gedaan met modderige zones en rijsporen.  Gedaan met de grote en herhaaldelijke uitgaven om groenplaatsen te herstellen. 
Het bewapeningsnet TerraWeb®-strong vergemakkelijkt de passage van lichte voertuigen en voetgangers over alle natuurlijke groenvlaktes. Een ideale oplossing voor gazonparkings, tijdelijke bescherming van werven, …

Gefabriceerd in HD-polyethyleen en UV-bestendig, de specifieke mazen en de uitzonderlijke trekvastheid van TerraWeb®-strong  beperkt in grote mate spoorvorming. Op die manier blijft de bodem luchtig, kan verder ademen, waardoor de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en waardoor de grond het regenwater goed kan opnemen.
TerraWeb®-strong kan zowel op reeds bestaande gazons als op nieuw aangelegde gazons worden geïnstalleerd.

TerraWeb®-strong  is geschikt voor:
 • verkeer van personenwagens
 • gazonparkings
 • groene zones en veel gebruikte voetgangerspaden
 • toegangswegen voor personen met beperkte mobiliteit
 • toegangswegen voor golfkar
 • taxi-zones voor lichte vliegtuigen
 • parkings voor caravanes / campings en andere buitenaktiviteiten
 • toegangen tot weilanden, stoeterijen, ...
 • stabilisatie van bermen
 • occassionele toegangswegen voor werfvoertuigen
 • enz. ...

Voordelen:
 • Hoog niveau van bodemstabilisatie.
 • Geschikt voor duurzame toepassingen, of tijdelijk beperkte.
 • Mag op lichte hellingen geplaatst worden.
 • Snelle en voordelige plaatsing.
 • Grondwerken zijn niet noodzakelijk.

TerraWeb®-strong  biedt een technisch alternatief voor het waterbeheer en is een ideale oplossing en alternatief voor een ondoorlaatbare bestrating of waar gazons met een natuurlijke waterafvoer worden verkozen.

TerraWeb®-strong laat zich plaatsen zoals een tapijt !
Uiteindelijk, als het gras nog niet door de mazen is gegroeid, kan TerraWeb®-strong gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw gebruikt worden. Ideaal voor elk événement !

 


Plaatsingsvlakte voorbereiden.


Het uitgerolde net.


Met TerraU-Pin bevestigen.


Stootvoeg tussen de banen.
  TerraWeb®-strong  plaatsen

De plaatsingsvlakte moet relatief gelijk, vlak, vast en waterdoorlaatbaar zijn, om het toekomstige verkeer te kunnen dragen. Oneffenheden met waterdoorlaatbare aarde egaliseren. 
De ondergrond gelijkmatig verdichten en aansluitend egaliseren.
De graszaden kan u voor of na het plaatsen van het grasnet uitzaaien.  Alternatief kan u het gras op bestaande grasoppervlaktes kort maaien, de plaatsingsvlakte egaliseren en TerraWeb®-strong  daarop plaatsen. - Indien noodzakelijk, nieuw graszaad inzaaien.

 1. TerraWeb®-strong op de voorbereide ondergrond in de gewenste positie uitrollen en provisorisch aan de hoeken bevestigen of verzwaren.  Op die manier kunnen de op het net lastende spanningen afbouwen.  De duur tot dat het net zich vlak uitstrekt is temperatuurafhankelijk.
 2. TerraWeb®-strong kan gemakkelijk met een Accu-haakse-slijper versneden worden.
 3. Uitgaand van de vrije rand van de éérste baan, TerraWeb®-strong  zo straf en glad mogelijk trekken om ophogingen te vermijden en voortlopend naast elkaar met TerraU-Pin‘s in de bodem bevestigen.
 4. TerraWeb®-strong  wordt in de bodem met TerraU-Pin‘s bevestigd, aan de randen op een afstand van 30-35cm en in het midden in rijen met een afstand van 50cm, alle 75cm gelijkmatig verdeeld. Bij het plaatsen van meerdere banen naast elkaar verbinden de TerraU-Pin‘s de aan elkaar liggende banen.
 5. TerraU-Pin bodemhaken worden zo in het weefselstructuur geplaatst om ophogingen aan de oppervlakte te vermijden.  Naargelang de plaatsingsmethode en de bodemvastheid worden
  4-6 bodemhaken per m² met de vuisthamer ingeslagen.
 6. Naast elkaar liggende banen niet overlappen.  Wordt TerraWeb®-strong bij koud weer geplaatst, ong. 1cm tussen de banen vrij laten wegens de uitzetting (dilatatie) bij warmere temperaturen.  Bij ongunstige temperatuur- of bodemomstandigheden of om oneffenheden en ophogingen te vermijden, kunnen meer U-pins geplaatst worden.
 7. Nadat TerraWeb®-strong vlak geplaatst en zeker bevestigd is, kan een kwalitatief hoogwaardige zandige bodem over het net gekeerd worden, nochtans zonder het compleet te vullen. Deze stap is niet absoluut noodzakelijk. Met behulp van een saisonele meststof en regelmatige besproeiing groeit het gras zeer snel door het net.
 8. De beste resultaten worden bereikt wanneer de geplaatste zone zo lang niet gebruikt wordt tot dat het gras door het net door gegroeid is en wortels gevormd heeft.  Dit duurt in de regel 6-8 weken tijdens het groeiseizoen (lente).  Deze zone kan ook onmiddellijk gebruikt worden, maar het gras kan dan niet zo snel groeien en in het net vergroeien.
 9. Wordt TerraWeb®-strong  gebruikt vooraleer het gras tijd had te groeien, kan het net bij nat weer en vorst glad worden.  Eventueel kan dan een waarschuwingsbord aangebracht worden. 
 10. Tot dat het gras in het net vergroeid is, zou het gras de eerste 3 – 4 keren op een hoge stand gemaaid moeten worden. Daarna kan zoals gewoonlijk gemaaid worden. 
 11. Door de uitzetting van het net bij warme weersomstandigheden kunnen aan enkele plaatsen ophogingen onstaan.  Deze kunnen met bijkomende U-pins geëffend worden.

Rolafmetingen:  2x20m
Kleur: groen
UV bestendig
Gewicht: 1,2 kg/m²
Sterkte: 11 mm
Mazenopeningen (ovaal ruit):  Ratio 3:1
Materiaal: HDPE
Trekvastheid (MD) vlgs ISO 10319:  12 kN/m
Trekgrens (MD) vlgs ISO 10319:  30%
Reststerkte 500 kPa vlgs ASTM D1621:  45%

Verpakking: 1 pallet = 4 rollen = 160 m²


boven...