EMG - Erich Meyer-Gillessen - Marken-Produkte & Systemlösungen für den Rohbau
u bent hier » Merkproducten » > TERRAWEB » TerraWeb-light
TerraWeb®-light     Gazon-beschermingsnet

voor de bescherming van veel begane park- en groenvlaktes door voetgangers.

 • Wordt gebruikt ter bescherming van gazonoppervlaktes tegen intensief voetgangersverkeer.
 • Wordt gebruikt indien de gazonoppervlaktes incidenteel als tijdelijke parkeerplaats voor lichte voertuigen gebruikt wordt.
 • Natuurlijke waterafvoer van de neerslag.
 • Geschikt voor duurzame toepassingen, maar ook voor tijdelijk beperkte.
 • Kan op reeds bestaande gazons als op nieuw aangelegde gazons worden geïnstalleerd.
 • Snel en gemakkelijk te plaatsen.
 • Het gras groeit door de mazen door en verleent aan de gazonoppervlakte zijn natuurlijk uitzicht.
  TerraWeb®-light  is een groen beschermingsnet van geëxtrudeerd kunststof, vervaardigd van HD-polyethyleen en is UV-bestendig.
TerraWeb®-lightwordt gebruikt om gazonoppervlaktes te beschermen, die weinig in aanraking komen met lichte voertuigen, en voor normaal tot intensief voetgangersverkeer.
TerraWeb®-light is ideaal voor gazons onderhevig aan slijtage, aan spoorvorming of voor manifestaties die modderige oppervlaktes kunnen veroorzaken.

TerraWeb®-light is geschikt voor:
 • normaal tot intensief voetgangersverkeer
 • toegangswegen en het tijdelijk parkeren van lichte voertuigen
 • gazonoppervlaktes gebruikt voor manifestatie‘s (concerten, festivals,rommelmarkten, …) of de wekelijkse markt ...
 • toegangswegen voor personen met beperkte mobiliteit
 • kipperennen en andere omheiningen van klein veeteelt.
 • enz. ...
TerraWeb®-light  is gemakkelijk met behulp van de bodemhaken TerraU-Pin's (4-6 st/m² volgens de plaatsingsmethode en de bodemstabiliteit) te plaatsen.
Het gras groeit door de mazen door en vormt een versterkte oppervlakte, die geschikt is, om een tijdelijke, beperkte belasting van lichte voertuigen te weerstaan, en zo de schade aan de grond te beperken. Het gras kan tijdens deze periode, zoals gewoonlijk, gemaaid en bemest worden.  Het mazenraster verdwijnt snel onder het gras.

TerraWeb®-light mag evenals op nieuw aangelegde en ingezaaide gazons worden geplaatst.  Het zou ideaal zijn, om de installatie tijdens de groei-seizoen te doen, waardoor het gras goed door de mazen kan groeien voordat de lichte voertuigen en de voetgangers de zone gaan gebruiken.
Er moet normaal gezien rekening gehouden worden met een paar weken in het groeiseizoen.  Een onmiddellijk gebruik kan de groei van het gras en de efficiëntie van de installatie beperken.

TerraWeb®-light  biedt een technisch alternatief voor het waterbeheer en is een ideale oplossing en alternatief voor een ondoorlaatbare bestrating of waar gazons met een natuurlijke waterafvoer worden verkozen.

 


Verlegefläche vorbereiten.


Das ausgerollte Gitter.


Mit TerraU-Pin befestigen.

  TerraWeb®-light  plaatsen

De plaatsingsvlakte moet relatief gelijk, vlak, vast en waterdoorlaatbaar zijn, om het toekomstige verkeer te kunnen dragen. Oneffenheden met waterdoorlaatbare aarde egaliseren. 
De ondergrond gelijkmatig verdichten en aansluitend egaliseren.
De graszaden kan u voor of na het plaatsen van het grasnet inzaaien.  Alternatief kan u het gras op bestaande grasoppervlaktes kort maaien, de plaatsingsvlakte egaliseren en TerraWeb®-light  daarop plaatsen. - Indien noodzakelijk, nieuw graszaad inzaaien.

 1. TerraWeb®-light op de voorbereide ondergrond in de gewenste positie uitrollen en provisorisch aan de hoeken bevestigen of verzwaren.  Op die manier kunnen de op het net lastende spanningen afbouwen.  De duur tot dat het net zich vlak uitstrekt is temperatuurafhankelijk.
 2. TerraWeb®-light kan gemakkelijk met een Accu-haakse-slijper versneden worden.
 3. Uitgaand van de vrije rand van de éérste baan, TerraWeb®-light  zo straf en glad mogelijk trekken om ophogingen te vermijden en voortlopend naast elkaar met TerraU-Pin‘s in de bodem bevestigen.
 4. TerraWeb®-light  wordt in de bodem met TerraU-Pin‘s bevestigd, aan de randen op een afstand van 30-35cm en in het midden in rijen met een afstand van 50cm, alle 75cm gelijkmatig verdeeld. Bij het plaatsen van meerdere banen naast elkaar verbinden de TerraU-Pin‘s de aan elkaar liggende banen.
 5. TerraU-Pin bodemhaken worden zo in het weefselstructuur geplaatst om ophogingen aan de oppervlakte te vermijden.  Naargelang de plaatsingsmethode en de bodemvastheid worden 4-6 bodemhaken per m² met de vuisthamer ingeslagen.
 6. Naast elkaar liggende banen niet overlappen.  Wordt TerraWeb®-light bij koud weer geplaatst, ong. 1cm tussen de banen vrij laten wegens de uitzetting (dilatatie) bij warmere temperaturen.  Bij ongunstige temperatuur- of bodemomstandigheden of om oneffenheden en ophogingen te vermijden, kunnen meer U-pins geplaatst worden.
 7. Nadat TerraWeb®-light vlak geplaatst en zeker bevestigd is, kan een kwalitatief hoogwaardige zandige bodem over het net gekeerd worden, nochtans zonder het compleet te vullen. Deze stap is niet absoluut noodzakelijk. Met behulp van een saisonele meststof en regelmatige besproeiing groeit het gras zeer snel door het net.
 8. De beste resultaten worden bereikt wanneer de geplaatste zone zo lang niet gebruikt wordt tot dat het gras door het net door gegroeid is en wortels gevormd heeft.  Dit duurt in de regel 6-8 weken tijdens het groeiseizoen (lente).  Deze zone kan ook onmiddellijk gebruikt worden, maar het gras kan dan niet zo snel groeien en in het net vergroeien.
 9. Wordt TerraWeb®-light  gebruikt vooraleer het gras tijd had te groeien, kan het net bij nat weer en vorst glad worden.  Eventueel kan dan een waarschuwingsbord aangebracht worden.
 10. Tot dat het gras in het net vergroeid is, zou het gras de eerste 3 – 4 keren op een hoge stand gemaaid moeten worden. Daarna kan zoals gewoonlijk gemaaid worden. 
 11. Door de uitzetting van het net bij warme weersomstandigheden kunnen aan enkele plaatsen ophogingen onstaan.  Deze kunnen met bijkomende U-pins geëffend worden.

Rolafmetingen:  2x30m
Kleur: groen
UV-stabiliseerd
Gewicht: 660 g/m²
Mazengrootte:  22x27mm
Materiaal: HDPE
Trekvastheid (MD/TD):  6,2/7,5 kN/m

Verpakking: 1 pallet = 9 rollen = 540 m²


boven...