EMG - Erich Meyer-Gillessen - Marken-Produkte & Systemlösungen für den Rohbau
u bent hier » Merkproducten » > Terra... » TerraDall®
TerraDall®
De sterke oppervlaktebevestiging met ~64% sijpelopening.

De kostengunstige bouwwijze voor sijpelbare oppervlaktebevestigingen in woongebieden, voor gemeentewegen met weinig circulatie alsook voor voet- en fietspaden.

Natuurlijke ontwerpmogelijkheden en kleurschema door het gekozen vulmateriaal zoals aarde, kiezel, enz.…

TerraDall® is vervaardigd van 100% gerecycleerd kunststof PP & PE, en wordt gebruikt voor de bevestiging van gras- & wegoppervlaktes en voor parkeerplaatsen. Dit is een alternatief tot betonstenen met openingen en tot kasseien.  De enkele platen worden onder elkaar verhaakt en zorgen zo voor een gelijkmatige lastverdeling.

 
 

 


TerraDall® is een moderne, ecologische oppervlaktebevestiging. Ook bekend als grasrooster, grasdallen, grasroostersteen, parkeerrooster, tuinrooster, graspaneel.
Het is het perfekte alternatief tot “zware” (van het gewicht en van het uitzicht) betonplaten, betongrasroosters, kasseien, asfalt en andere soorten van bodembevestiging.

TerraDall® is een product, welk de compromis tussen hoge eisen aan de houdbaarheid met de wens tot het bewaren van de natuurlijkheid van een oppervlakte vervult.

   Film TerraDall - Parking Triangel - Cultuur-, conferentie- & tentoonstellings-centrum St. Vith.

Documentatie:  TerraDall - de sterke bodemstabilisatie met sijpelopening.
Tip van de Maand:  TerraDall - de sterke, sijpelbare paddockstabilisatie.
Tip van de Maand:  FILTEX 3 functie's: scheiding, filtratie en stabilisatie.
Film:  TerraDall - ecologische oppervlaktebevestiging. Plaatsingsinstructies.
   
  TerraDall® oppervlaktebevestigingen laten zich vergelijkenderwijze met weinig moeite realiseren en vergen, naar gelang de helling van de oppervlakte ≥ 2,5% en de aangrenzende omgeving, geen omslachtige afwateringsmaatregelen.
TerraBorder® randprofielen grenzen de oppervlaktebevestiging zuiver af en vermijden zijdelingse verschuivingen.


Ondergrond en plaatsingsbed (3-8cm) zorgvuldig verdichten. Grofkorrelige kiezel (0/32) zinkt bij het verdichten. Split (2/5) daarentegen geeft bij het verdichten nauwelijks na.


Het plaatsingsbed na het verdichten gelijkmatig aftrekken. Voor het plaatsen van TerraDall® zou de draaglaag perfekt geëffend moeten zijn.


TerraDall® met de split- of kiezelvulling vaststampen, bevochtingen en opvullen, klaar! Eventueel een kleine voorraad aan vulmateriaal aanleggen, om later, indien nodig, na te vullen.
  TerraDall® bestaat 100% van gerecycleerd kunststof PP & PE.  Onvermijdbare afwijkingen in afmetingen, gewicht en kleur zijn te tolereren.

Bij de plaatsing, roosters van verschillende paletten mengen om op die manier eventuele maat–  en kleurverschillen  te compenseren.


TerraDall® sijpelplaten verstevigen de oppervlakte en laten de regen vlot in de ondergrond insijpelen. Een regelmatige helling is raadzaam om in geval van stortregen (onweer …) het oppervlaktewater vlot af te voeren.

Los geplaatste kunststofcelroosters, zonder vulling, zijn onderhevig aan relatief sterke maatveranderingen bij temperatuurschommelingen. Om die reden moet er in de hete zomermaanden op gelet worden, dat de roosters onmiddellijk na de plaatsing gevuld worden.  De in de lengte en dwars ingebouwde, rekbare cellen kunnen deze bewegingen opvangen.

Het plaatsen van de elementen gebeurt snel en gemakkelijk. De celroosters zijn op het pallet per 1m² voorgemonteerd en worden gemakkelijk aan elkaar verhaakt.
De plaatsing van de roosters in cascade begint in een hoek. De haken van het éérste rooster bestemmen de plaatsingsrichting.


FILTEX het scheidings- en filtervlies, met een hoge scheurweerstand, onder de dragende onderbouw, ter versteviging van zachte & modderige bodems.Let op:
Wordt de ondergrond en de draaglaag voordien niet voldoende verdicht, zijn latere verzakkingen onvermijdelijk.

o    Materiaal: PP PE HDPE (Polyolefines)
o    Kleur: zwart
o    Chemisch weerstandsvermogen: tegenover zuren, alcohol en basen
      (ontdooizouten, zure regen, ammoniak enz.)
o    Milieu-invloed: onschadelijk voor het milieu en neutraal voor het grondwater.
       De kunststof wordt uit recyclingmaterialen gewonnen en voldoet aan de europese normen.
o    Kwaliteit: vervaardiging naar ISO 9001:2010

boven...