EMG - Erich Meyer-Gillessen - Marken-Produkte & Systemlösungen für den Rohbau
Merkproducten

DRAINAIR-flor

Drainage– en wateropslagelement voor dakbegroening


Het groene dak  —  Meer en meer groene daken worden als natuurlijke oplossing in een bouwconcept geïntegreerd. Dankzij hun thermische isolatiewaarde werkt het groene dak zoals een isolerend beschermschild. Dit zorgt niet alleen voor een geringere energieverbruik, maar verbetert ook de akoestische eigenschappen van het dak en geeft hem bovendien een natuurlijk en harmonisch verschijningsbeeld.

DRAINAIR-flor — de universele oplossing:

DRAINAIR-flor zorgt als wateropslag– en drainageelement voor een toereikende bewatering van groendaken en leidt gelijktijdig het overbodige water betrouwbaar naar de dakafvoer af.
Daarbij is DRAINAIR-flor voor de begroening als verzamelmedium en drainagemat inzetbaar. Met een opslagcapaciteit van 6,1 l/m² vertoont zij onder normale weersomstandigheden en bij een beplanting met gemiddelde droogteweerstandige planten een optimale oplossing.

DRAINAIR-flor — optimale symbiose:

DRAINAIR-flor bestaat uit een netwerk van kleine kamertjes, waarin het water en de oplosbare voedingsstoffen opgeslagen worden.
De geïntegreerde kanalen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het water over de gehele vlakte. Overbodig water wordt door gleuven in de mat en over de randen afgevoerd en kan door de luchtlaag, die door de noppen aan de onderzijde ontstaat, gericht draineerd worden. Gelijktijdig dienen de openingen in de mat als verluchting van de wortels in het substraat van onder.

  DRAINAIR-flor — hoge stabiliteit:

Bovendien dient DRAINAIR-flor als ontkoppelingslaag en neutraliseert spanningen tussen het substraat en de dakvlakte. Zo ontstane beschadigingen in de dakafdichting worden verhinderd.


DRAINAIR-flor — primaire voordelen en funktie’s:

  • Wateropslag (6,1 l/m²) en drainage in één functie.
  • Gemakkelijke en snelle plaatsing.
  • Gezonde groenplanten, ook in droge periodes, dankzij het hoge opslagcapaciteit.
  • Goede waterafleiding in neerslagrijke weerperioden.
  • Lichtere opbouw en lagere opbouwhoogte.
  • Keuzevrijheid bij de vegetatielaag.

 

  DRAINAIR-flor — gemakkelijk en zeker te verwerken:

De DRAINAIR-flor elementen worden als matten van 1,33 x 2,22 m geleverd. In tegenstelling tot rollengoederen spaart deze vorm niet alleen bij het transport, maar ook bij de stockage veel ruimte.

Het gering gewicht en de gemakkelijke hantering verzekeren een snelle verwerking. De afzonderlijke elementen blijven door de vlakke opslag in vorm. De plaatsing gebeurt los met de noppen naar onder gericht op het dakafdichtingsmembraan. Indien nodig is een wortelbescherming te voorzien.

Overlapping van tenminste één noppenrij in beide richtingen. Met filtervlies FILTEX bedekken, vooraleer de substraat-laag aangebracht wordt.

 Materiaal   PE
Afmetingen   1,33 x 2,22 m
Kleur   zwart
Noppenhoogte   23 mm
Materiaaldikte   1 mm nominaal
Gewicht   950 g/m²
Max. Drukweerstand   75 kN / m²
Opslagcapaciteit   6,1 l / m²
Waterafleidvermogen volgens EN ISO 12958   9 l/sm
Drukweerstand (korte termijn):   18kN/m² (samendrukking 5%)
Drukweerstand (lange termijn):   50kN/m² (samendrukking 5%)
Vuurgedrag:   B2
Duurzaamheid:   meer dan 50 jaar
Max. Uitrekking:   65% (scheurweerstand)
Temperatuurbestendig:   van -50° tot +80°C

Schokvast, drinkwaterverdraagzaam, milieuneutraal.
CE certificaat komt overeen met de EN 13252 als drainage-element.


boven...